TOP 10 v Itálii: nejlepší skiareály pro rodiny s dětmi 2023

Newsroom Lyžařské nej TOP 10 v Itálii: nejlepší skiareály pro rodiny s dětmi 2023

Přinášíme přehled 10 skiareálů v Itálii, které patří k nejlepším destinacím pro rodiny s dětmi.

Víme, že jedním z důležitých faktorů při výběru rodinné lyžařské dovolené s dětmi je široká nabídka aktivit zejména pro děti, protože – co si budeme povídat – my dospělí se vždycky nějak zabavíme. Při hledání ideálního místa pro vaši dovolenou tak sledujete především to, aby v cílové destinaci byla i různá hřiště pro děti, dětské parky, lyžařské školy a další zábavné atrakce na sněhu i mimo něj.

Samozřejmě jako dobří rodiče vždycky myslíte na pohodu a zábavu vašich dětí, ale ani vy byste se ve výběru možností neměli odbývat. Pokud máte velkou rodinu, je navíc zapotřebí vzít v úvahu, co všechno za své peníze můžete dostat, a poohlížet se i po různých propagačních akcích na míru pro ty, kteří cestují na dovolenou s dětmi. Brát ohled na rozpočet je v případě rodin přece jen jedním z důležitých faktorů.
logo OnTheSnow

Vzali jsme v potaz všechna vyjmenovaná kritéria a vytvořili seznam míst, která můžeme rodinám s dětmi vřele doporučit.
 

10 tipů pro ty, kdo hledají destinace vhodné pro děti

 

1 Andalo – Fai della Paganella, Trentino

Trentino je lyžařská oblast pro rodiny jako stvořená. Střediska Andalo a Fai della Paganella jsou pro rodinnou rekreaci ideální, pro každého člena rodiny se tady vyžití najde. Školky Mary Poppins, které se nacházejí jen pár kroků od sjezdovek, umožnují rodičům nechat děti do 5 let věku v odborné péči pedagogů a animátorů. Samozřejmě nechybí ani lyžařské školy pro děti, budete mít z čeho vybírat. V lyžařské oblasti navíc existuje hned několik speciálních oddělených zón, určených výhradně těm nejmenším, ať už je to Kids Park v lokalitě Prati di Gaggia nebo Baby park  v lokalitě Dosson či Fun Park, kde jsou sáňkařské dráhy, „magické koberce“ čili posuvné pásy pro snazší přepravu nejmenších po svahu, nebo různé hrady a skluzavky. S dětmi se tady zabaví i dospělí – proč se nevrátit do dětských let na jedné ze skvělých sáňkovaček nebo při jízdě v nafukovací pneumatice na snowtubingové dráze?

Že v Andalo – Fai della Paganella skutečně myslí na celé rodiny, o tom svědčí i fakt, že je k dostání šestidenní skipas zvaný Dual, který umožňuje rodičům střídat se po celých šest dní v péči o děti, zatímco druhý z rodičů může na skipas lyžovat. Děti mladší osmi let dostávají skipas zdarma ke skipasu jednoho platícího rodiče. Pro juniory od 8 do 16 let platí speciální zlevněné ceny.

 

2 San Martino di Castrozza, Trentino

Existuje spousta důvodů, proč si pro rodinnou dovolenou vybrat zrovna San Martino di Castrozza. Hlavním a asi nejlákavějším z nich je program Dolomiti Family Fun, určený dětem mezi 4 a 13 lety. Jejich potřebám je vyhrazena řada rozličných aktivit, najdete mezi nimi lyžování, ale i sportovní a vzdělávací programy. Program začíná vždy ráno, kdy si animátoři děti vyzvedávají rovnou z hotelu a odvážejí je skibusem na svahy střediska, kde je baví až do večera. Rodiče mohou samozřejmě den strávit se svými dětmi a s jejich animátory, anebo se mohou věnovat bezstarostnému lyžování na perfektně upravených svazích. Děti do 8 let věku mají v San Martino nárok na bezplatný skipas při koupi dalšího skipasu platícím rodičem. Také v tomto středisku je na výběr z mnoha rodinných hotelů, se servisem a službami přizpůsobenými požadavkům a potřebám i těch nejmenších hostů.

3 Val di Fiemme, Trentino

Val di Fiemme je rájem pro rodiny s dětmi. Nabízí spoustu možností a aktivit pro malé i velké lyžaře. Například magické lyžařské týdny, tedy Magic Ski Weeks, které nabízejí slevy a aktivity věnované speciálně dětem, pestré a zábavné karnevaly a podobně. Vysoce kvalifikovaní lyžařští instruktoři doprovázejí děti pohádkově krásnou krajinou v údolí, učí je o zásadách bezpečnosti na svazích, ale také s nimi zábavnou formou zkoušejí první krůčky na lyžích, a to hned ve čtyřech speciálních dětských parcích: Království Cermislandia Alpe Cermis v Cavalese, Bip Club v Pampeago, Království draků v Predazzo a Doupě gnomů – Laricino Park v Bellamonte.

4 Cimone, Emilia Romagna

Cimone je největší a nejmodernější lyžařské středisko v regionu Emilia Romagna a je také jedním z největších v Apeninách. V lyžařské nabídce převažují středně náročné červené sjezdovky, tvoří dokonce polovinu zdejších lyžařských terénů – s tím je tedy třeba počítat. Součástí lyžařské oblasti Cimone jsou ovšem i dva moderní a dobře vybavené Baby parky v lokalitách Cimoncino a Cimonelandia. Zajímavá je i nabídka vícedenních skipasů pro rodiny, kdy mají malé děti, mladší 7 let, nárok na skipas jen za 5 eur na den, zatímco děti do 12 let a junioři do 15 let lyžují za speciální zlevněné ceny. Cimone je ideálním místem pro vaši zimní dovolenou, pokud jsou lyžařské dovednosti členů vaší rodiny lepší než začátečnické.

 

5 Alpe di Siusi, Jižní Tyrolsko – Dolomiti Superski

Tato lokalita, která je nedílnou součástí velké lyžařské oblasti Dolomiti Superski, je pro rodinnou dovolenou ideální. Velkolepá plošina, na níž se skiareál Alpe di Siusi nachází, je největší v Evropě a je považována za jeden z přírodních divů Dolomit. Mnohé odborné časopisy navíc zdejší tratě opakovaně doporučují jako velmi vhodné pro děti, díky kombinaci mírných a středně náročných sjezdovek. Zdejší prostředí je velmi klidné, příroda krásná a sluníčko tu svítí hodně často. Pro nejmenší je zde lyžařská školka i funpark, kde se mohou učit první krůčky na lyžích a zároveň se bavit se svými vrstevníky i s instruktory.

 

6 Val Gardena, Jižní Tyrolsko – Dolomiti Superski

Ortisei ve Val Gardeně je místem, o kterém už spousta rodin slyšela hotové pohádky, ale ještě se tam nevypravily, a druhá část rodin se rychle stala zdejšími štamgasty a na dovolenou ve Val Gardeně nedá dopustit. Je Val Gardena opravdu taková výhra? Je. Family Spa Grand Hotel v Cavallino Bianco je šitý na míru pro rodiny s dětmi a nic tu není ponecháno náhodě.

Stručně řečeno, jsou to právě děti, které se sem rok za rokem rády vrací a rodiče jim v tom rádi vyhoví. Ve zmíněném hotelu například se můžete spolehnout na odbornou pomoc a asistenci při péči o děti a přehršle animačních programů dnes a denně od půl deváté ráno až do deseti večer. Součástí je obrovská herna Lino Land o rozloze 1000 metrů čtverečních, na nichž se nacházejí všechny myslitelné atrakce pro nejmenší. Nabídku doplňují dětské koutky, útulné ložnice pro sladký spánek, různé smyslové hry pro ty úplně nejmenší a řada dalších atrakcí. Rodiče, kteří se rozhodnou svěřit své děti do péče zdejšího personálu, si mohou být jisti, že se jejich ratolesti rozhodně nebudou nudit, zatímco dospělí mohou bezstarostně lyžovat. Samozřejmostí jsou dětské slevy na skipasy, lyžařské školy pro děti a začátečníky. Cavallino Bianco je zkrátka chloubou Val Gardeny v nabídce pro nejmenší.

7 Val di Fassa, Trentino

Trentino je k rodinám s dětmi velmi vstřícné, jak známo. A Canazei je jedním z cílů, který si pro svou dovolenou s dětmi můžete vybrat a neprohloupíte. Špičková kvalita zdejších zařízení a služeb pro děti, sjezdovky vhodné pro začátečníky a středně pokročilé a v neposlední řadě krásný lyžařský okruh Sella Ronda, na který se mohou vydat dokonce i malí lyžaři s rozmyslem, pokud zrovna nestojí poprvé na lyžích. Pro všechny děti od tří let jsou ve středisku otevřené mateřské školky, kde se o děti starají specializovaní pracovníci formou zábavy a her. V Canazei najdete samozřejmě  lyžařské školy, kde instruktoři učí děti jejich prvním krůčkům na lyžích, nechybějí ani různá zimní hřiště se skluzavkami, ledovými tunely, trampolínami a podobně. Pro rodiny je pochopitelně důležité, aby měl lyžařský areál moderní a dobře vybavené dětské školy a dětské parky pod širým nebem, aby se děti dobře bavily a hrály si v bezpečí, zatímco rodiče lyžují. To všechno Canazei jednoznačně splňuje, ke zdejším atrakcím patří i četné sáňkařské dráhy, snowtubing nebo nafukovací trampolíny a různé zábavné aktivity se zdejšími maskoty.

A ještě jedna věc: Trentino se může pochlubit sítí hotelů Giocovacanza, v nichž si mohou dopřát bezstarostnou dovolenou s veškerou péčí i rodiny s nejmenšími kojenci.

 

8 Passo del Tonale, Lombardie – Adamello Ski

Oblast okolo sedla Tonale nabízí několik mírných a velmi dlouhých tratí, ideálních pro začátečníky a středně pokročilé lyžaře. Většinu svahů vhodných pro děti lze nalézt v lokalitách Valena a Valbiolo. O nejmenší a začínající lyžaře se tam postarají zkušení instruktoři lyžařské školy, zatímco rodiče, kteří vyhledávají techničtější a náročnější sjezdovky, mohou zamířit do blízkých lokalit Temù, Ponte di Legno a Presena, které jsou z Passo del Tonale dostupné na lyžích. Dobrá volba pro všechny, kteří hledají pohodové rekreační lyžování v místě, kde se nezapomíná na potřeby dětí.

 

9 Torgnon, Údolí Aosty

Torgnon je klidná obec v regionu Údolí Aosty a jako taková by mohla být vaší další dobrou volbou pro odpočinkovou dovolenou s dětmi. Zdejší sjezdovky jsou po celý den slunečné, středisko je středně velké a tratě nejsou příliš technicky náročné. K dispozici je Winter Park vybavený posuvnými pásy, které začínajícím lyžařům usnadňují pohyb po svahu, nechybí lyžařské školy a několik sjezdovek s boulemi. V této lyžařské oblasti se děti zabaví i na nafukovacích skluzavkách, trampolínách nebo při sjezdu v mini-čtyřkolkách. Nudit se rozhodně nebudou.

 

10 Antagnod, Údolí Aosty

Lyžařská oblast Antagnod v regionu Údolí Aosty leží na dosah od známějšího Champoluc (přesněji je od něj vzdálená 4 km) a je jednoznačně velmi vhodným místem pro vaši rodinnou dovolenou. Skladba sjezdových tratí nahrává dětem a začátečníkům, vždyť mírné a dlouhé tratě tvoří víc než 60 procent zdejších lyžařských terénů. Prostředí je klidné, tratě jsou mírné a dlouhé. Ve středisku funguje lanovka a několik posuvných pásů, svahy jsou pozvolné, ale hlavní trať má převýšení 570 m, takže je tu něco i pro rodiče. Skvělá volba pro ty, kteří chtějí seznamovat své děti postupně s většími lyžařskými terény a sledovat jejich pokroky. Navíc, zdejší hotely se na péči o rodiny s dětmi specializují, budete se tady mít jako v bavlnce.

Sdílej:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.