Nejlepší české skiareály pro rodiny

Newsroom Lyžařské nej Nejlepší české skiareály pro rodiny

V životě lyžaře se náklonnost k lyžařským střediskům mění z mnoha důvodů. Jedním z nich nepochybně je i to, jestli vyráží na lyže s partičkou podobně naladěných kamarádů, nebo s rodinou. Pokud se totiž chystáte na hory s rodinou, měli byste myslet na to, aby vybraná destinace měla co nabídnout i těm nejmenším, kteří se zatím pokoušejí jen udržet na vlastních nohou, nebo mají před sebou první pokusy na lyžích.

logo OnTheSnow

Představíme vám deset českých lyžařských středisek v Čechách a na Moravě, která jsou pro lyžování s dětmi nejlepší. Analyzovali jsme všechny recenze našich uživatelů a zahrnuli jsme všechna hodnocení, která udělují uživatelé střediskům na našich webových stránkách a v mobilní aplikaci Sníh&Sněhové zprávy OnTheSnow a sestavili jsme přehled českých skiareálů, které jsou podle vás pro rodiny s dětmi nejvhodnější.

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi

Pojďme si společně projít desítku skiareálů, které čtenáři OnTheSnow ohodnotili jako nejlepší v kategorii středisek vhodných pro rodiny s malými i většími dětmi.

Skiareál Lipno

Nejlepší české skiareály pro rodiny - Skiareál Lipno
© Skiareál Lipno

Šumavský resort u lipenské přehrady se dlouhodobě profiluje jako rodinné lyžařské středisko a veškeré služby jsou plně přizpůsobeny rodinám a hlavně jejich nejmladším členům. Ve Skiareálu Lipno najdete hned tři druhy vyhrazených zón pro děti: Bambini Park, Foxpark a Školní sjezdovku.

Bambini Park je určen pro nejmenší – jde o výukový park s jedním pojízdným pásem a s lyžařským kolotočem, kde mohou malí lyžaři za pomoci rodičů zkoušet své první krůčky na lyžích, nebo třeba jen sáňkovat či bobovat. Do Bambini Parku je vstup zdarma a může se sem chodit i v běžné obuvi, ne jen v lyžařských botách. O kousek níž, pod Bambini Parkem se nachází Fox Park, moderní výukové hřiště se třemi pojízdnými pásy a množstvím výukových prvků a pomůcek pro děti, včetně zábavných slalomových branek. Do Foxparku je vstup také bezplatný, do prostoru hřiště se však nesmí vstupovat v běžné obuvi. Pro ty, kteří už si troufají i na sjezdovku, je na Lipně k dispozici unikátní bezpečná výuková Školní sjezdovka. Sem však mají přístup pouze klienti lyžařské školy Skischool Lipno. Kromě zábavných výukových prvků si malí lyžaři na sjezdovce určitě oblíbí odpočinkový koutek plný překvapení – Chýši lišáka Foxe. Starší děti a juniory jistě osloví zdejší snowpark.

Kromě lyžařských příležitostí má ale Skiareál Lipno i spoustu dalších lákadel a atrakcí – mezi ty nejnavštěvovanější patří Stezka korunami stromů, zážitková vyhlídková věž s bezbariérovým přístupem a s bombastickým tobogánem, díky kterému budou vaše děti dole natošup! Romantické a zábavné může být i bruslení na zamrzlém lipenském jezeře. A nepotřebujete s sebou ani vozit brusle, stačí si je jednoduše zapůjčit v místní půjčovně.

Děti do 6 let lyžují na Lipně za 20 Kč na den. Přestože rodinné skipasy zde koupit nelze, pokud si dospělý člen rodiny koupí denní skipas, na ten dětský získá 10% slevu. Ušetřit se dá i pokud jste držitelem Lipno.card. Další možností, jak koupit skipasy levněji, je nákup online, v tom případě ušetříte 5% z ceny.

Skiareál Lipno provozuje vlastní lyžařskou školu, ve středisku je k dispozici i půjčovna, depot a servis lyžařského vybavení, vše pod značkou Intersport.

https://www.lipno.info/

Lyžovali jste na Lipně? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Lipno a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Skiareál Benecko

Vzdušné lázně v Krkonoších – tak zní slogan tohoto krkonošského tradičního lyžařského střediska. Kromě klimatických lázní pro dospělé je tady královsky postaráno i o děti. Ty mohou bezpečně trénovat první obloučky v dětském parku Havrland s pohyblivým pásem pro snadnější přepravu malých lyžařů. Druhý pohyblivý pás je k dispozici návštěvníkům Family Areny, prostor plný slalomů, skoků, vln i výukových pomůcek na svahu, s napojením na rozmanité sjezdovky všech druhů obtížnosti. Family Arena je jednoduše prostor, kde se zabaví celá rodina.

Na Benecku jsou malým i velkým k dispozici také dvě snowtubingové dráhy. Svahů vhodných k sáňkování nebo bobování jsou na Benecku přehršle. A pokud už vás bolí nohy, zatímco děti vyběhnou na kopec natošup, vy se můžete nechat vyvézt na posuvném pásu, když s sebou budete mít svůj skipas 🙂 Jedním z nejkrásnějších sáňkařských sjezdů je ten víc než kilometr dlouhý, se startem od rozhledny na Žalém k hotelu Žalý.

Ve středisku působí tři různé lyžařské školy a tři různé půjčovny lyžařského vybavení. Ubytování pro celou rodinu je k dispozici v mnoha typických krkonošských chalupách, penzionech a privátech.

Na rodiny pamatuje Benecko i v rámci ceníku skipasů, zde totiž nechybí rozličné typy výhodnějšího rodinného jízdného. Další slevu na skipasech můžete získat s kartou hosta.

Náš tip: Veselé soboty! Rodinná návštěva Benecka se nejvíc vyplatí v sobotu. To se totiž v rámci akce Veselé soboty lyžuje celý den od 9 do 17 hodin za cenu půldenního skipasu.

http://www.benecko.info/zima/skiareal-benecko/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste na Benecku? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Benecko a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Sport areál Klíny

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Sport areál Klíny
© Sport areál Klíny

Krušnohorské lyžařské středisko na Klínech poblíž severočeského Mostu nabízí 5 lehkých a středně náročných sjezdovek, snowpark i sáňkařskou dráhu. Veškerou péči o děti včetně animačních programů, lyžařské školy a lyžařských i nelyžařských aktivit má pod palcem zážitková agentura Zimlet, pod jejíž záštitou na Klínech funguje i Dětská lyžařská akademie. Do té se mohou přihlásit všechny děti školního věku, které zvládají modrou sjezdovku, a mohou se pod odborným dohledem profesionálních instruktorů naučit základy správné lyžařské techniky, vyzkoušet základní prvky freestylu, překonávat různé typy terénů a podobně.

V rámci střediska funguje lyžařská a snb škola, dostupná dětem od 3 let věku. Výuka probíhá ve vlastním výukovém areálu s pojízdným pásem. Mezi další aktivity na Klínech patří rozmanité animační programy pro děti, soutěže, karnevaly v maskách, a to nejen venku na sněhu, ale i v krytých prostorách sportovní haly, kde je dětem k dispozici i lezecká stěna.

Děti tak můžete bez obav svěřit do rukou zkušených animátorů, o vaše ratolesti se bezpečně postarají, zatímco vy si můžete užívat idylku na sjezdovkách nebo relax ve zdejším wellness.

Mezi oblíbené nelyžařské aktivity patří samozřejmě sáňkování, ale třeba i projížďky na „sněžných“ kolech, tzv. Fatboys – tato speciální kola mají extra široké pláště se stoprocentní přilnavostí k povrchu. Zvláštní zážitek si mohou dopřát dospělí i děti při jízdě rolbou, a sledovat tak z první ruky, jak to vypadá, když se upravují sjezdovky.

Ubytování na Klínech je k dispozici v hotelu, penzionu nebo v některé z lyžařských chat. Všechna ubytovací zařízení jsou vybavena dětskými koutky i přebalovacím pultem.

Děti do 6 let lyžují na Klínech v doprovodu platící dospělé osoby zdarma,

http://www.kliny.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste ve na Klínech? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Klíny a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Skiareál Rokytnice nad Jizerou

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Skiareál Rokytnice
© Skiareál Rokytnice

Skiareál Rokytnice nad Jizerou do našeho výběru nejlepších lyžařských středisek pro rodiny bezesporu také patří. Dobrou volbou pro rodiny je Rokytnice už pro pestrost svých lyžařských terénů a šířku sjezdových tratí, vinoucích se po jižním úbočí Lysé hory v části Horní Domky. V některých částech dosahují sjezdovky šířky až 100 metrů. Dětský park byste na Horních Domcích hledali marně. Působí zde ale lyžařská škola s instruktory s platnou licencí certifikovanou ministerstvem školství. Součástí střediska je také snowpark v dolní části areálu. Zajímavou službou pro rodiče je služba placeného hlídání dětí od 3 let věku.

Děti na Horních Domcích lyžují až do 6 let věku zdarma (v doprovodu platícího rodiče).

Na Studenově, který leží trochu bokem od hlavního areálu, funguje dětský park s dětským tyčovým vlekem. Mírné a poměrně široké svahy Studenova jsou oblíbené nejen u rodin s dětmi, ale také u snowboardistů.

Ubytování je k dispozici v mnoha horských chatách, penzionech, privátech a dokonce i v apartmánech přímo na sjezdovce.

http://www.skiareal-rokytnice.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste ve v Rokytnici? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Rokytnice a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Skiareál Špindlerův Mlýn

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Skiareál Špindlerův Mlýn
© Skiareál Špindlerův Mlýn

Nejznámější české lyžařské městečko, Špindlerův Mlýn, má rodinám s dětmi také co nabídnout. Ve všech lokalitách skiareálu působí nejen lyžařské školy, ale u všech hlavních lyžařských vleků a lanovek se nacházejí i dětské lyžařské školky. V rámci lyžařských školek mají vaše děti vše, co ke svým prvním pokusům na lyžích potřebují – moderní výukové pomůcky, kvalitní zázemí i profesionální péči. Jak lyžařské školy, tak i lyžařské školky nabízejí skupinovou i individuální výuku lyžování.

Odrostlejší děti se mohou dosyta vyřádit ve dvou zdejších snowparcích – Funtruck Hromovka nebo Snowpark Horní Mísečky.Pro milovníky sáňkování je zde spousta vhodných sáňkařských terénů, nabídku doplňuje i snowtubing. Přímo ve městě se nachází také aquapark a okolní příroda láká k báječným procházkám.

Přestože Špindl patří k nejdražším českým skiareálům, při tvorbě ceníků přece jen mysleli i na rodiny. Děti do 6 let lyžují ve Špindlu v doprovodu platící dospělé osoby zdarma. A v nabídce najdete i tzv. Rodičovský skipas. Ten je přenosný mezi dvěma dospělými osobami, jejich jména a fotky je zapotřebí do systému zadat hned při koupi. Pozor, rodičovský skipas lze zakoupit jen přes GOPASS. Právě e-shop GOPASS je jedním ze způsobů, jak při nákupu skipasů ušetřit.

https://www.skiareal.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste ve ve Špindlu? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Špindlerův Mlýn a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Skiaréna Jizerky

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Skiaréna Jizerky
© Skiaréna Jizerky

Tanvaldský Špičák patří do skupiny tří středisek, sdružených ve Skiaréně Jizerky, a je také největším lyžařským střediskem v Jizerských horách. Dětem je na Špičáku k dispozici dětský vlek. V lokalitě Špičák II je vybudováno uzavřené hřiště Dětský svět, vybavené pojízdným pásem a atraktivními výukovými pomůckami. V rámci Dětského světa potom působí zdejší lyžařská škola, výhodou pro její klienty je, že v době konání kurzů mají jízdné zdarma a přednostní právo nástupu na vleky.

Služby spojené s lyžařskou školou, půjčovnou sportovního vybavení, servisem lyží a prodejem doplňků spadají všechny pod hlavičku Ski Bižu Sport, který působí také ve střediscích Bedřichov a Severák. Když už jsme u Severáku – i tam je pro děti vybudován zabezpečený Dětský park s pojízdným pásem a výukovými pomůckami. Navíc zde ještě najdete i dětskou hernu – prostor pro odpočinek dětí v budově Malé Arniky nad lyžařskou školou a půjčovnou. Pobyt v dětské herně je zpoplatněn padesáti korunami na půl dne pro 1 dítě a 1 dospělého. K zázemí v dětské herně patří i přebalovací pult či kuchyňka s možností ohřevu vlastního jídla. Zajímavou službou je zde i hlídání dětí s doprovodným programem.

Ve všech střediscích v rámci Skiarény Jizerky lyžují děti do 6 let věku v doprovodu platící dospělé osoby zdarma. Zajímavou výhodou je i to, že skipasy zakoupené na Tanvaldském Špičáku jsou platné i na Severáku a v Bedřichově, můžete tak pohodlně lyžovat na téměř 18 kilometrech sjezdovek na jeden skipas. A dalším plusem je i fakt, že v ceníku najdete i rodinné skipasy za výhodnější ceny.

http://www.skijizerky.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste na Tanvaldském Špičáku? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Tanvaldský Špičák a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Skicentrum Říčky

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Ski Říčky
© Skicentrum Říčky

Orlické hory si získaly srdce tisíců lyžařů. Své o tom vědí i provozovatelé skicentra Říčky, kteří každoročně vylepšují služby i zázemí v tomto oblíbeném menším resortu. O své návštěvníky zde pečují opravdu s láskou.

Kromě perfektně udržovaných sjezdovek se stále kvalitnější ochranou lyžařů pomocí pevných bezpečnostních sítí v Říčkách funguje tzv. Bobíkova výcviková louka. Do tohoto vyhrazeného prostoru mohou zadarmo děti mladší 6 let v doprovodu platící dospělé osoby (200 Kč na den), vstup dětí do 155 cm a zároveň do 18 let je zpoplatněn 150 korunami na den. Kromě dětí a jejich rodičů sem mohou vstoupit už jen instruktoři Bobíkovy lyžařské školy se svými frekventanty (kteří mají vstup na výcvikovou louku v ceně výuky).

Rodiny s dětmi ušetří na skipasech při zakoupení tzv. Rodinného balíčku, který je k dispozici ve třech variantách: 2+1, 2+2 a 2+3. A pokud jde o úsporu času, určitě se vyplatí koupit si skipas online přes webové stránky střediska, protože potom už nemusíte stát ve frontě u pokladny, jednoduše jdete se svým čipem k turniketu a tam se váš zakoupený skipas automaticky aktivuje.

https://www.skiricky.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste v Říčkách? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Říčky v Orl.horách a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Ski Aréna Karlov

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Skiaréna Karlov
© Skiaréna Karlov

Největší lyžařský areál na Moravě nabízí nejen 12 kilometrů sjezdovek dostupných na jeden skipas nebo přes čtyři kilometry osvětlených tratí pro večerní lyžování. Charakterem sjezdovek je Karlov víc než vhodným místem pro rodiny s dětmi. Na Karlově se právě na tuhle cílovou skupinu hodně zaměřují, o čemž svědčí i nejnovější investice ve středisku, díky níž vznikla nová rodinná sjezdovka, dlouhá přes 1400 metrů.

O děti se na Karlově starají instruktoři ve třech lyžařských školkách ježka Káji. Rozlehlý dětský park je bezpečně oddělen od ostatních lyžařských terénů, a děti se zde mohou postupně seznamovat s pohybem na sněhu i za pomoci dvou pojízdných pásů a spousty moderních výukových pomůcek. A protože i děti se časem unaví, ve středisku funguje i dětský koutek Kája s hlídáním dětí a celodenním programem, kde se děti mohou zahřát a zabavit v krytém prostoru pod odborným dohledem školeného personálu. V různých tvořivých dílnách se vaše ratolesti mohou i něčemu přiučit. Do dětského koutku mohou všechny děti starší 3 let, ty mladší sem samozřejmě mohou také, ale pouze v doprovodu jednoho z rodičů. Za hlídání v dětském koutku zaplatíte 70 Kč/hod.

Zimní dovolená, to jsou ale především zážitky na sněhu, a ty můžete dětem dopřát i na speciální dětské skicrossové trati nebo na snowtubingové dráze. V okolí Ski Arény Karlov se nachází hned několik aquacenter, kde si děti zase rády zadovádí ve vodě.

Pokud jde o ceny skipasů, děti do 6 let lyžují na Karlově v doprovodu dospělé platící osoby zdarma. Dětské lístky od 6 do 15 let mají levnější tarif. A ušetřit můžete i nákupem rodinného skipasu s výhodnější cenou.

https://www.skikarlov.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste ve Skiaréně Karlov? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Karlov a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Skiareál Klínovec

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Skiareál Klínovec
© Skiareál Klínovec

Ještě jednou se v našem výčtu nejlepších středisek pro rodiny s dětmi vrátíme do Krušných hor, a to rovnou na jejich nejvyšší horu – Klínovec. Díky své dobré dostupnosti a dostatku ubytovacích kapacit je vyhledávaným střediskem pro české i německé lyžaře.

V rámci Skiareálu Klínovec fungují dva vyhrazené Dětské parky se 3 posuvnými pásy. Jeden z parků se nachází vedle nástupní stanice na lanovku Dámská, tedy blíž pro lyžaře přijíždějící od Chomutova, druhý dětský park je situován u nástupní stanice lanovky Prima Express – snadněji dostupný pro lyžaře přijíždějící od Jáchymova. Lyžařská škola působí v obou dětských parcích a nabízí různé typy lyžařských a snb kurzů – od skupinových přes rodinné až po privátní (individuální).

Za pozornost stojí i bezplatný dětský vlek u údolní stanice lanovky Cinestar Express, díky kterému se mohou slabší lyžaři nechat vytáhnout kousek po Cvičné modré sjezdovce.

Ceny se na Klínovci odvíjejí podle toho, jestli máte v plánu lyžovat jen tam, anebo si lyžařský výlet prodloužit a zpestřit i lyžovačkou na sousedním německém Fichtelbergu. Oba ceníky však nabízejí rodinné jízdné ve stejných variantách: 1+1, 1+2, 2+1 a 2+2.

Pokud máte děti mladší 7 let, můžete výrazně ušetřit díky „Střídání rodičů“. Abyste tuto službu, kterou Klínovec nabízí, mohli využít, musí se všichni zúčastnění (tedy rodiče i dítě) dostavit při koupi skipasu k pokladně, kde po prokázání rodinné příslušnosti nahlásí střídání obsluze pokladny. „Střídací“ skipas dostane následně výjimku v programu fotokontroly, která jej nebude blokovat. V případě zneužití je ale skipas zablokován a podvodník bez náhrady vyloučen z přepravy!

https://klinovec.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste na Klínovci? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Klínovec a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Horský resort Dolní Morava

Nejlepší česká lyžařská střediska pro rodiny s dětmi - Horský resort Dolní Morava
© Horský resort Dolní Morava

Skiareál na Dolní Moravě v oblasti Kralického Sněžníku patří k nejmladším českým střediskům. Už v dobách svého vzniku začal cílit na rodiny s dětmi, a toto zaměření rok od roku posiluje, ať už jde o budování dětských parků, nebo rozličných mimolyžařských aktivit, jako je například tak oblíbená Stezka v oblacích – vyhlídková věž s bezbariérovým naučným chodníkem.

Spolehlivé zázemí pro rodiny začíná u služeb pro nejmenší. A pro ty jsou tu na výběr hned dva dětské parky. První je dětský ski park Amálka s dětským vlekem, pojízdným pásem, slalomovými prvky a výukovými pomůckami. Vstupné do ski parku Amálka činí 100 korun na osobu. Druhý je Baby ski park, umístěný mezi nástupní stanicí lanovky Sněžník a dětským ski parkem Amálka. Ani v Baby ski parku nechybí pojízdný pás pro snazší přepravu nejmladších lyžařů za jejich novými lyžařskými dobrodružstvími.

Starší děti určitě zaujme rodinná Funline – zábavná sjezdovka s klopenkami a terénními vlnami, zakončená osmimetrovým tunelem. Funline se nachází ve spodní části sjezdovky U Slona, a je vhodná opravdu pro každého, od dětí po babičky a dědečky. Druhým lákadlem odrostlejších dětí je určitě Snowpark, situovaný hned vedle Funline. Při ideálních podmínkách nabízí 8 různých překážek a skoků.

Největší nelyžařskou atrakci, Stezku v oblacích, jsme už zmínili. K dalším oblíbeným zábavám na Dolní Moravě patří i bobová dráha s celoročním provozem nebo noční sáňkování na osvětlené dráze. Ta je za příznivých sněhových podmínek otevřena každé úterý, pátek a sobotu po uzavření sjezdovek. Dobrodružná může být i jízda rolbou, při které lze sledovat, jak probíhá úprava sjezdovek a jak vzniká ten krásně nažehlený manšestr.

Dolní Morava nabízí pestré možnosti ubytování v různých cenových kategoriích, od wellness hotelu pod sjezdovkou až po chaty přímo na sjezdovkách.

V ceníku Dolní Moravy nechybějí rodinné tarify jízdného ve variantách na 4 hodiny nebo na celý den. Na skipasech můžete navíc ušetřit, pokud jste držitelem karty RESORT CARD. Ještě větší úspory můžete dosáhnout, pokud máte kartu RESORT CARD a skipasy nakoupíte online.

http://www.dolnimorava.cz/

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste na Dolní Moravě? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Dolní Morava a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Černá Hora (Janské Lázně)

Nejlepší české skiareály pro rodiny - Černá hora - Janské Lázně
© Skiresort Černá hora – Pec

To nejlepší na konec: V závěru našeho seznamu nejlepších českých lyžařských středisek pro rodiny s dětmi se vracíme samozřejmě do Krkonoš. Lyžařské středisko Černá hora nad Janskými Lázněmi patří bezesporu ke špičce rodinných skiareálů v Čechách. Každoroční investice do vylepšování a modernizace služeb se promítají v širší a komplexnější nabídce pro malé i velké lyžaře. K těm letošním investicím patřilo kromě jiného i pořízení nového pojízdného pásu do jedné ze tří zdejších dětských zón a vybudování snowtubingové dráhy.

Jak už bylo řečeno, v rámci Černé hory působí tři dětské parky. LIVE park Formánky se letos rozrostl o druhý pojízdný pás a o onu snowtubingovou dráhu. Součástí LIVE parku Formánky je i restaurace, lyžařská půjčovna a také profesionální baby sitting. Ten lze objednat na celý den (včetně oběda), nebo klidně jen na hodinku. Hodinová sazba je 200 Kč.

Druhý LIVE park se nachází na samém vrcholu střediska, na Černé hoře. Vybaven je dětským provazovým vlekem a moderními výukovými pomůckami. K zázemí LIVE parku patří prostory pro odpočinek v budově horní stanice lanovky, dětský koutek i restaurace, toalety, sprcha a přebalovací pult. Děti a začátečníci mohou zkoušet své první obloučky i na mírných sjezdovkách Sporty poblíž horní stanice kabinkové lanovky.

Šikovnou službou pro rodiny i pro jednotlivce na zimní dovolené je úschovna, neboli depot. Po celodenním lyžování se tak už nemusíte trmácet s celou výbavou do hotelu a ráno zase zpátky na sjezdovku, stačí ji jednoduše deponovat v úschovně působící v budově kabinkové lanovky.

Výhodou při rodinném lyžování je i propojení skiareálu s dalšími středisky ze skupiny SkiResort ČERNÁ HORA – PEC, a to nejen dopravní, ale i cenové – na jeden skipas můžete lyžovat ve všech střediscích SkiResortu. V ceníku se navíc počítá i s rodinnými skipasy za výhodnější ceny.  Jak už bylo řečeno, skipas zakoupený na Černé hoře je platný i v Peci pod Sněžkou, Velké Úpě, ve Svobodě nad Úpou a v Černém Dole.

Právě Černý Důl díky rozsáhlým investicím, které tam umožnily spustit moderní lanovku a vybudovat dobře vybavený dětský LIVE park, tipujeme jako příštího vítěze kategorie nejlepších rodinných středisek nové generace. Hodnocení a výsledky ale samozřejmě závisejí na vás, lyžařích a čtenářích, kteří nám své recenze posílají.

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste na Černé hoře? Přidejte svoje hodnocení skiareálu Černá hora a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

http://www.skiresort.cz

Víte o dalších českých střediscích, kde je o děti výborně postaráno? Napište nám své tipy na náš Facebook.

Sdílej:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.