Nejlepší rakouská lyžařská střediska pro rodiny 2023

Newsroom Lyžařské nej Nejlepší rakouská lyžařská střediska pro rodiny 2023

Pro rodiny je velmi důležité, jak moc jsou lyžařské areály vstřícné k dětem. Krátké vzdálenosti, dobré lyžařské školy, mírný terén vhodný pro děti, půjčovny lyží hned u vleku, kvalitní nabídka restaurací, ubytování přizpůsobené rodinám – je toho spousta, co je zapotřebí vzít v potaz, když plánujete lyžařskou dovolenou pro rodinu.

logo OnTheSnow

Představíme vám deset lyžařských středisek v Rakousku, která jsou pro lyžování s dětmi nejlepší. Analyzovali jsme všechny recenze našich uživatelů: Zahrnuli jsme všechna hodnocení, která udělují uživatelé střediskům na našich webových stránkách a v mobilní aplikaci Sníh&Sněhové zprávy OnTheSnow, do výsledného pořadí jsme zahrnuli i názory více než 2000 účastníků průzkumu, který probíhal na našich německých, rakouských a švýcarských stránkách.

Výsledkem je následující seznam rakouských lyžařských středisek, vhodných pro rodiny s dětmi:

NEJLEPŠÍ RAKOUSKÁ STŘEDISKA PRO RODINY S DĚTMI

1. SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental se dostal díky našim čtenářům na první místo žebříčku. Bezpochyby je to jedno z nejlepších rakouských lyžařských středisek vhodných pro rodiny s dětmi. Ať už se vypravíte do Söll, Brixenu, Scheffau nebo Ellmau, všude je infrastruktura jednoduše perfektně uzpůsobená potřebám rodin. Rozlehlá parkovací plocha v údolní části, moderní sedačkové i kabinové lanovky pro bezpečnou přepravu v rámci lyžařského areálu, skvělé lyžařské školy a spousta mírných sjezdovek – tady je jen málo co zlepšovat. Lyžařská oblast má vlastní oddělené zóny pro děti, zvané „Kinder-SkiWelt“, v Hochbrixenu je nejmenším k dispozici Bobo’s Miniclub (3-4 roky) a Kinderclub (od 3 let věku), vlastní cvičný vlek i zóna „Aktiv-Kinderland“ s různými úrovněmi obtížnosti a dvěma dopravníkovými pásy.
Hlavně Brixen tak nabízí nejlepší podmínky pro vstup a pohyb na sněhu v každém věku, od nejmenších až po ty dříve narozené, i pro rodiny s dětmi. Ke společnému lyžařskému zážitku láká spousta širokých sjezdovek, ALPENIGLU®-vesnička v Hochbrixenu nenabízí jen nevšední a příjemnou klubovnu k posezení a odpočinku, ale také vzrušující zážitky při sledování instalací ze sněhu a ledu.

www.skiwelt.at

 

2. Serfaus Fiss Ladis

Tyto tři obce, tedy Serfaus, Fiss a Ladis tvoří propojený lyžařský areál v Tyrolích, který se v posledních letech jasně profiloval jako rodinná lyžařská oblast. Jen a výhradně pro děti je v Serfaus-Fiss-Ladis v nadmořské výšce od 1.400 do 2.000 metrů vyhrazena plocha zvící 125.000 metrů čtverečních! V Serfaus najdete například chatu Kinderschneealm, přímo pod prostřední stanicí lanovky Komperdellbahn, nebo Murmlipark, umístěný centrálně na jedné ze sjezdovek v obci. Ve Fiss zase najdete Bertas Kinderland, v těsném sousedství prostřední stanice lanovky Sonnenbahn.

V Serfaus Fiss Ladis se děti opravdu parádně zabaví, a to hlavně na cvičných loukách, kde nechybějí kouzelné koberce, neboli dopravníkové pásy, nebo dinosauří les, zoo, Bertina indiánská země, Fisserský jeskynní svět, dětské jeviště, zábavná sáňkařská dráha Happy-Rodelbahn, závodní tratě, horolezecká stěna, kolotoč, dobrodružné parkurové překážky, dětské zábavní zóny, dráhy pro jízdu na skútru, dráha Murmlitrail, medvědí sjezdovka… a tak bychom mohli pokračovat, pro děti tady je připraveno opravdu nepřeberné množství aktivit a podnětů k objevování a zkoumání. Dětem z lyžařské školy jsou k dispozici také tři dětské restaurace. A středisko nezapomíná ani na péči o nejmenší caparty.

www.serfaus-fiss-ladis.at 

 

3. Ledovec Stubai

Ledovcové středisko mezi středisky nejvhodnějšími pro děti? To je tedy překvapení! Ale něco na tom bude, služby pro návštěvníky každého věku jsou na Stubaiském ledovci velmi důležité. Kromě velkého parkoviště hned u nové 3S gondoly je to jednoznačně pohodlná přeprava do střediska touto technologickou novinkou a spousta širokých a mírných sjezdovek, co tenhle lyžařský areál posouvá na přední příčky žebříčku středisek nejpřívětivějších k rodinám.

V lyžařském středisku se nachází BIG Family Ski-Camp: Mírně se svažující začátečnické svahy, cvičný vlek a čtyři dopravníkové pásy k tomu, dále Fun Slope s vlnami a skoky, závodní trať a mnoho dalších atrakcí, které tady spolehlivě zabaví celou rodinu. Navíc: Pokud si rodiče koupí skipas, lyžují děti mladší 10 let úplně zadarmo.

www.stubaier-gletscher.com

 

4. Flachau

Flachau pravidelně připravuje pro rodiny četné výhodné balíčky, díky kterým se dá na lyžařské dovolené dost ušetřit a vyrazit si s celou rodinou na lyže potom není taková finanční zátěž. K nejoblíbenějším akčním slevám patří Rodinný bonus (Familienbonus), Karta pro mladé rodiny (Jungfamilienkarte), juniorská víkendová sleva (Junior Weekend Discount) nebo speciální Rodinné týdny (Familienwochen). Flachau nabízí pro rodiny ideální podmínky: cvičné provazové vleky, tratě s časomírou, sáňkařské dráhy, velké množství širokých modrých a červených sjezdovek a také moderní vleky a lanovky.

Ve Flachau se dá lyžovat na 120 kilometrech sjezdovek a pokud si pořídíte skipas Sazburger Sportwelt, můžete prolyžovat nekonečných 300 kilometrů celé propojené lyžařské oblasti Ski amadé (Wagrain, Flachau, St.Johann/Alpendorf, Zauchensee-Flachauwinkl, Flachauwinkl-Kleinarl, Radstadt/Altenmarkt, Eben, Filzmoos, Goldegg). Flachau se může pochlubit i množstvím ubytovacích zařízení různých cenových kategorií, kde se dětem dostává velké pozornosti a na jejich potřeby je kladen velký důraz.

www.flachau.com

Lyžařské středisko Flachau - Snow Space Salzburg

 

5. Ski Juwel Albachtal Wildschönau

Údolí Alpbachu a v něm ležící lyžařská oblast Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau nabízí 109 kilometrů sjezdovek. V tomto příjemném údolí najdete řadu hotelů a dalších typů ubytování, kde jsou velmi vstřícní k rodinám, zmínit musíme i dětské centrum na Wiedersbergerhornu a přirozeně pestrou nabídku aktivit pro děti přímo ve středisku: Trpasličí svět (Zwergenkinderland), rodinné parky, možnost usednout do rolby a podílet se na úpravě sjezdovek, nebo třeba běžecké lyžování v nočních kulisách alpbašské přírody. Ať už návštěvníci sjíždějí široké sjezdovky na svazích Schatzbergu a přírodní U-rampu sjezdu u lanovky Gipfelsesselbahn II, nebo se učí lyžovat v dětském lyžařském středisku v Inneralpbachu přímo vedle údolní stanice lanovky Pöglbahn, nabídka pro děti je optimální. Ideální podmínky pro ty úplně nejmenší jsou potom připraveny třeba v lokalitě Dětský klub Bobo (Kinder Club Bobo), v dětském areálu „Ski & Smile“ nebo ve Frostyho sněžném světě u vrcholové stanice lanovky Wiedersbergerhornbahn.

Po úspěšně zvládnutých prvních obloučcích v Alpbachu se doporučuje přesun do Wildschönau. Oblast okolo Schatzbergu nabízí množství mírných sjezdovek a plošších terénů a je ideální pro mírně pokročilé. Pro úplné začátečníky jsou připraveny sjezdovky poblíž prostřední stanice lanovky Schatzbergbahn (S1).

www.skijuwel.com

 

6. Tiroler Zugspitz Arena

Lyžařské středisko Tiroler Zugspitz Arena se nachází jižně od Zugspitze na rakouské straně německé nejvyšší hory. Skládá se z několika menších, ovšem nepropojených, skiareálů. Vstřícné k rodinám jsou ale téměř všechny! Ať už střediska v Ehrwald, Leermoos, Bichlbach, Biberwier, nebo vleky Sonnenlifte, které dopravují lyžaře poměrně vysoko na plošinu Zugspitz, kde je návštěvníkům k dispozici spousta dalších možností…. v Tiroler Zugspitz Areně je z čeho vybírat.

Vyloženě na děti zaměřený je areál Ehrwalder Almbahnen: Od velkého parkoviště je to k údolní stanici gondoly i k půjčovně lyží jen kousíček. Jízda lanovkou je fascinující, po výjezdu na její vrcholovou stanici se ocitnete na obrovské náhorní plošině na úpatí Zugspitze, kde se dají zkoušet první krůčky na lyžích v lyžařské dětské školce Tirolerhaus, nebo můžete jen tak nastavit tvář sluníčku a chytat bronz. Pestrá nabídka restaurací, hodně modrých sjezdovek (17 km), moderní vleky, dvě lyžařské školy – sečteno a podtrženo = optimální podmínky pro rodinné lyžování. Zdejší region navíc poskytuje velkou záruku sněhu, obvykle se tady dá v pohodě lyžovat až do dubna. A abychom nezapomněli: Mládež se může zabavit v Better Parku, kde je profesionálně vyskládaný snowpark na sjezdovce Klämmli. Své skoky a překážky si tam najdou jak začátečníci, tak i profíci.

www.zugspitzarena.com

 

7. Nassfeld

Nassfeld je dalším ze středisek, kde se dá spoléhat na dostatek sněhu dlouho do jara. Toto středisko leží v Korutanech poblíž italských hranic a rodiny s dětmi ho milují. Areál nabízí 110 kilometrů sjezdovek, na nichž si dobře zalyžují jak sportovně založení, tak i rekreační lyžaři. Dětem od tří let se věnují v místním BOBO Miniclubu na chatě Tressdorfer Alm, kde se dětem dostává i individuální péče. Pro děti jsou první zážitky na sněhu hodně důležité, ať už s lyžemi nebo bez nich. V Nassfeldu se nachází hned několik oficiálních hotelů zaměřených na dětské hosty (Ramsi, Hubertushof, Falkensteiner Sonnenalpe, Gartnerkofel) s vlastní mateřskou školkou pro hosty, hernami, krytými bazény apod.

Náš tip: Využijte speciální víkendovou nabídku skipasů pro děti: Děti do 10 let věku lyžují o sobotách jen za 10 euro.

www.nassfeld.at

 

8. Zell am See – Schmittenhöhe

Schmittenhöhe je pro rodinnou dovolenou v Zell am See jednoznačně nejlepší volba: Nachází se zde tzv. Kidsslope (sjezdovka pro začátečníky a dětská zážitková zóna), klub Schmidolin, dobrá nabídka lyžařských kurzů a mnoho dalšího. Největším lákadlem pro děti na Schmitten je bezpochyby drak Schmidolin! Kam se hne, tam se něco děje, což je pro nejmladší návštěvníky vždycky spojeno s velkou zábavou. Obzvlášť oblíbená u celých rodin je Funslope XXL (v Rakousku jedinečná a jediná, mimochodem) se zábavním areálem a tratí lyžařských filmů (Skimovie-Strecke). I úplní lyžařští začátečníci, velcí i malí, si na Schmitten přijdou na své, první obloučky se mohou učit od profesionálů ze zdejších lyžařských škol. Děti do 6 let lyžují na Schmittenhöhe zdarma.

www.schmitten.at/de

9. Wildkogel Arena

Wildkogel Arena je v podstatě dost ploché lyžařské středisko, 85% sjezdovek je modrých a červených, tedy terény pro děti optimální! Dalším velkým lákadlem pro děti i dospělé je nejdelší sáňkařská dráha na světě. Sáňkovačka na 14 kilometrů dlouhé trati dolů do Brambergu je opravdu velká (a dlouho trvající) zábava. Kromě této rekordní dráhy se rodiny mohou svézt na několika menších sáňkařských drahách, Wildkogel Arena jich má totiž víc. A vůbec nevadí, pokud s sebou sáňkaři nemají vlastní sáňky – jak v Neukirchen, tak v Brambergu se dají půjčit ve speciálních půjčovnách.

I pokud jde o lyžování, jsou děti ve Wildkogel Areně v dobrých rukou. Ať už se necháte vyvézt lanovkou k vrcholu z Neukirchen, nebo z Brambergu, ocitnete se ve výšce mírně přes 2000 metrů nad mořem. Na každé z náhorních plošin se nachází dětská zóna Kinderland, kde se děti mohou učit lyžovat. K nejlepším lyžařským školám tady patří dětské školky v nově postavených a revitalizovaných vyhlídkových horských restauracích v Neukirchen, lyžařská škola v Brambergu a škola zimních sportů v Brambergu. Děti mladší šesti let lyžují ve Wildkogel Areně zadarmo, starší děti a junioři za speciální snížené ceny.

www.wildkogel-arena.at

 

10. Kitzbühel

Lyžařské středisko Kitzbühel-Kirchberg nabízí dětem nespočet příležitostí k výuce a zlepšování techniky, několik vysoce profesionálních lyžařských škol a dokonale vybavené výukové dětské zóny. Přímo v Kirchbergu se nachází dětský park „Kinderland“ se třemi dopravníkovými pásy, Skidoo s dětským vláčkem a Snowi, zdejší maskot. Zdejší cvičné provazové vleky Pass Thurn, Hausleiten (Jochberg), Mocking, Rasmusleiten a Reith jsou dokonce pro všechny lyžaře úplně bezplatné. Medvědí země (Bärenland) na Bärenbadkogel II v Jochbergu nabízí na pětisetmetrové trati s medvědími figurínami spoustu překážek a dalších zábavných prvků. Kancelář cestovního ruchu Kitzbühel dokonce nabízí pravidelné dětské tématické procházky. A poblíž Kitzbühelu se rozkládá přírodní park v Aurachu, který za dobrého počasí (a pokud je málo sněhu) rozhodně stojí za výlet velkým i malým.

O lyžařském středisku Kitzbühel-Kirchberg toho asi moc říkat nemusíme: Velký výběr sjezdovek, moderní lanovky a vleky, dobré služby, útulné horské chaty – ne nadarmo je Kitzbühel jedním z nejlepších lyžařských středisek na celém světě.

www.kitzski.at/

 

Znáte ještě další lyžařská střediska v Rakousku, která jsou hodně vstřícná k rodinám? Napište nám svoje tipy do mailu na newsroom@mountainnews.com nebo na naši facebookovou stránku.

logo OnTheSnow

Aplikace Sníh a sněhové zprávy OnTheSnow do tvého mobilu

Mobilní aplikaci Sníh&Sněhové zprávy OnTheSnow si můžete stáhnout pro Android v Google Play i pro iPhone v AppStore.

Sdílej:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.