Jaké bude počasí? Předpovědní mapa sněžení na nejbližší dny

Newsroom Most Popular Jaké bude počasí? Předpovědní mapa sněžení na nejbližší dny
Při plánování lyžovačky si lyžaři často kladou zásadní otázky o počasí. Bude svítit sluníčko nebo bude pod mrakem? Bude na horách sněžit, i když ve městě prší? Jaké teploty uvádí předpověď počasí ve vyšších polohách? Na této stránce najdete nepřetržitě aktualizované mapy předpovědí srážek a vývoje teplot v celé Evropě na následujících deset dní.
OnTheSnow

Mapy můžete libovolně posouvat, zvětšovat i zmenšovat, abyste viděli právě vámi požadovanou oblast. Můžete také přepínat mezi předpověďmi na různě dlouhá období – na nejbližších 12 nebo 24 hodin, na nejbližší 3, 5 nebo 10 dní. Pokud vás zajímá například očekávaná síla a směr větru nebo očekávané teplotní trendy, stačí jednoduše kliknout na žlutou ikonku v pravém horním rohu mapy, čímž se rozbalí menu, v němž si můžete vybírat z různých „vrstev“.

Předpověď srážek na nejbližších 10 dní

podle modelu ECMWF pro střednědobé předpovědi z webu windy.com:

Pro zobrazení předpovědi na 10 dní klikněte „Next 10 days“ na spodní liště mapy 

 

Kde bude sněžit a kde pršet

Vývoj počasí a především typu srážek v nejbližších dnech sledujte na této dynamické mapě od windy.com. Zatímco modrá barva znamená déšť, žlutá zobrazuje déšť se sněhem a šedá sněžení. Předpověď spustíte kliknutím na symbol šipky ► v levém dolním rohu mapy.

 

Kolik je na horách sněhu?

Podle barev na interaktivní mapě poznáte, kolik sněhu kde leží. Barvy se mění od fialové přes zelenou a oranžovou až po červenou a růžovou. Čím větší vrstva sněhu, tím výraznější barvu na mapě vidíte.

Zdroj: windy.com
 

Jak se budou vyvíjet teploty?

Teplotní vývoj v nejbližších 10 dnech můžete sledovat na grafickém znázornění od windy.com. Čím víc modré barvy je na mapě, tím je chladněji. Pokud se v některých oblastech vyskytne fialová, připravte se na pořádný mráz. Zelená značí mírné teploty nad bodem mrazu. Podrobná legenda k barvám použitým na mapě počasí je uvedena pod mapou.

 

Doufejme, že v zimě na téhle mapě neuvidíme žlutou ani odstíny červené. To by byla hotová klimatická katastrofa.

Zdroj map: windy.com

Sdílej:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.