Livigno Skipas Free: V prosinci a v dubnu skipas zadarmo

Newsroom Cestování Livigno Skipas Free: V prosinci a v dubnu skipas zadarmo

Livigno, pro české lyžaře jeden z nejoblíbenějších skiareálů v Itálii, každoročně láká lyžaře na bezplatnou lyžařskou nabídku – přesněji „Skipass Free“. Po dobu platnosti nabídky získá každý, kdo splní podmínky akce, zdarma skipas.

logo OnTheSnow

Už tradiční a hlavně hodně populární akci „Skipass Free“ spouští v Livignu dvakrát za sezónu. Lyžaři z celé Evropy s nadšením využívají možnosti bezplatného lyžování v tomto vyhlášeném středisku. Čeští lyžaři bezplatnou lyžařskou nabídku v Livignu milují. Lyžařské zájezdy do Livigna organizuje v tomto období řada cestovních kanceláří.

Kdy se v Livignu lyžuje zadarmo

Získat skipas zdarma je možné dokonce dvakrát během jediné lyžařské sezóny –  v prosinci, na jejím začátku, a v dubnu, na jejím konci.

Aktuálně platné termíny akce Skipass Free

  • Termín na začátku lyžařské sezóny: 3/12/2022 – 17/12/2022
  • Termín na konci lyžařské sezóny: 15/04/2023 – 01/05/2023

Ve kterém z těchto termínů najdete lepší podmínky pro lyžování na sjezdovkách? Na tohle neexistuje jasná odpověď, protože každé období je jiné, ale z našeho několikaletého pozorování lze vyvodit určité závěry. V prosinci se několikrát stalo, že na sjezdovkách prakticky nebyl žádný přírodní sníh a lyžaři měli k dispozici vysněžené sjezdovky mezi hnědými, skalnatými a travnatými svahy. V posledních letech jsou zimy často zasněženější až v průběhu sezóny, díky čemuž sníh na jaře zůstává na svazích dlouho. Pokud máte rádi jarní lyžování na slunci, kdy dny jsou už delší, doporučujeme dubnový termín. Pamatujte však, že na nejslunnějších svazích dobré podmínky pro lyžování často končí kolem poledne.

Podmínky, za kterých získáte skipas zdarma

Datum příjezdu není jedinou podmínkou pro získání bezplatného skipasu. Abyste mohli získat skipas zdarma, musíte si rezervovat pokoj nebo apartmán v jednom z hotelů v Livignu, které jsou součástí této akce.

Důležitá je také délka pobytu. Při pobytu na minimálně 4 noci v pokoji nebo 7 nocí v apartmánu máte nárok na skipas zdarma. Stanoven je ale také maximální limit pobytu: na 14 nocí. Akci můžete využít pouze při rezervaci přímo v daném hotelu nebo apartmánu, anebo při rezervaci prostřednictvím webových stránek livigno.eu.

Upozornění – akce vylučuje možnost využít nabídku prostřednictvím jiných rezervačních služeb, například booking.com. Další informace o  akci Skipass Free v Livignu včetně seznamu zúčastněných hotelů a apartmánů najdete ZDE.

Livigno Skipas Free: V dubnu a prosinci skipas zadarmo

Lyžování v Livignu: Co potřebujete vědět

Livigno leží v údolí dlouhém 14 kilometrů – tenhle „Malý Tibet„, jak se Livignu přezdívá, se nachází mezi švýcarským Engadinem a italskou Alta Valtellinou. Lyžařská oblast nabízí 115 km sjezdovek, 30 vleků a lanovek (z toho 6 kabinkových) a 2 věhlasné snowparky. Běžkaře potěší 30+10 kilometrů běžeckých tratí vinoucích se dokonalými terény půvabné italské přírody.

✎ Náš tip: Nemůžete se dočkat, až se spustíte po upravených sjezdovkách? Právě teď si to můžete vyzkoušet i „nanečisto“, stačí jen pomocí kurzoru myši nebo na mobilu doslova prstem po mapě posouvat 360° panoramu a nasát tu úžasnou zasněženou atmosféru zimního Livigna 🙂

Lyžaři v Livignu mají na výběr ze dvou typů skipasů. „Livigno„, jak název napovídá, je skipas platný na vlecích a lanovkách jen v rámci tohoto střediska. Druhou možností je skipas „Alta Valtellina„, který navíc umožňuje lyžování ve střediscích Bormio, S. Caterina, Validentro a S. Colombano. Nabídka bezplatného skipasu se vztahuje pouze na skipas „Livigno“. Ale uznejte sami, i na 115 kilometrech perfektně upravených sjezdovek si můžete užívat téměř nekonečné lyžování.

 

115 km sjezdovek v Livignu

V Livignu si na své přijde opravdu každý typ lyžaře. Ti nejzkušenější mohou měřit své síly na 12 černých sjezdovkách, zdatní vytrvalci by neměli vynechat výzvu v podobě nejdelší a nejvýše situované černé tratě zvané „Scoiattolo“ se startem v 2700 metrech nad mořem.

Středně pokročilí lyžaři mají v Livignu na výběr z 37 červených sjezdovek, které se díky své šířce těší také velké oblibě milovníků carvingu. Perfektně upravené svahy jsou tu připraveny i pro začátečníky a děti, na 29 nejmírnějších sjezdovkách mohou zkoušet své první obloučky nebo pilovat lyžařskou techniku, než se přesunou na trošku prudší terény.

Oblast kolem Livigna se vyznačuje specifickými klimatickými podmínkami – v zimním období tady často a hodně sněží. Sjezdovky tak od konce listopadu až do začátku května nabízejí zpravidla velmi dobré sněhové podmínky, víc než 80% lyžařských terénů je navíc vybavených také zasněžovací technikou.

Značené tratě se rozkládají po obou stranách údolí. Nejvíc jich ale najdete na vrcholcích Vetta Blesaccia a Carosello 3000. Protilehlý štít Monte della Neve je Mekkou milovníků prašanu. Spousta freeridových tras, po nichž se můžete vydat různými směry.

Ne náhodou se o Livignu říká, že má nejlepší freeridové lokality v celé Itálii. Nezapomeňte ovšem na to, že všechny sjezdy v téhle části Livigna byste měli s ohledem na vlastní bezpečí podnikat se zkušenými průvodci.

Výběr uživatelů OnTheSnowLyžovali jste v Livignu? Přidejte svoje hodnocení a pomozte dalším lyžařům.Ohodnoť lyžařské středisko

 

Bezcelní zóna

Také samotné městečko Livigno s typickými dřevěnými domky „Baita“ je jednoduše okouzlující. Leží v nadmořské výšce 1816 metrů, jeho část Trepalle je ale nejvyšším místem s trvalým osídlením v Evropě – vždyť Trepalle se rozkládá mezi 1900-2250 m.n.m.
Díky své poloze se Livigno nachází v bezcelní zóně (tzv. duty free), takže většinu zboží tam seženete za velmi výhodné ceny.

Více o akci Livigno Skipass Free najdete zde: https://www.livigno.eu/en/holiday-offers/skipass-free

 

Podívejte se na další podrobnosti o středisku Livigno:

Profil střediska  Webkamery Mapa sjezdovekMožnosti ubytování (mimo akci Skipass Free)

Sdílej:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.