Tipy na jarní lyžovačku: 5 nejlepších lyžařských středisek v Itálii

Newsroom Lyžařské nej Tipy na jarní lyžovačku: 5 nejlepších lyžařských středisek v Itálii

Mnohé italské sjezdovky nabízejí vynikající jarní podmínky pro lyžování. Sníh bývá nejlepší ráno a během dopoledne, po obědě už měkne. Kdo miluje tvrdý sníh, měl by se zaměřit spíše na sjezdovky ve vyšších nadmořských výškách. Kdo si rád dopřeje jarní sníh, má na výběr nepřeberné množství vhodných svahů. A kdo hraje na jistotu, vždycky si může vybrat lyžovačku na věčně zmrzlých ledovcích.

Přinášíme vám přehled nejlepších lyžařských středisek v Itálii, vhodných pro jarní lyžování.

TOP 5 italských skiareálů pro jarní lyžování

LIVIGNO

V tomto koutě Lombardie, známém pro své nízké teploty, zůstává sníh ve výborném stavu i na jaře a co do množství sněhu by tahle oblast mohla směle konkurovat i kanadským horám. Livigno je ideální volbou pro jarní dovolenou, a to nejen kvůli přijatelné vzdálenosti, ale také kvůli různým promo akcím, díky nimž např. při zakoupení ubytování v některém z vybraných hotelů na min. 4 noci (nebo apartmánu na min. 7 nocí) získáváte skipas na celou délku pobytu úplně zdarma! Více ZDE.

 

PRESENA – PONTEDILEGNO TONALE  

Lyžařská oblast Adamello Ski je jednou z největších v Itálii a je také jednou z mála, kde můžete lyžovat po celý rok. Chcete-li ještě zažít zimu a pravé zimní sněhové podmínky, určitě si vyberte svahy ledovce Presena. K tomu můžete přidat i off-piste na svazích Pontedilegno Tonale, v ráji freeridu, kde se sníh drží až do pozdního jara.

 

CERVINIA 

O Cervinii je všeobecně známo, že byla po léta letoucí hlavním městem jarního lyžování. Středisko v Údolí Aosta na úpatí Matterhornu (Monte Cervino) často ve svých propagačních materiálech zobrazuje lyžaře s krátkými rukávy a ve slunečních brýlích – jasný odkaz na jarní lyžování na sklonku sezóny. V tomto lyžařském areálu, rozkládajícím se od 2.050 až do 3.450 metrů nad mořem na Plateau Rosa, najdete na všech svazích vynikající jarní sněhové podmínky. Lyžovačka v Cervinii je prostě perfektní i na jaře – jen si nezapomeňte přibalit opalovací krém!

SOLDA 

Až do začátku května bude v provozu jihotyrolská Solda, středisko s převládajícími mírnými tratěmi pro rodiny s dětmi a začátečníky, ale také s výběrem sjezdovek pro náročnější lyžaře. Díky vysoké nadmořské výšce, v níž se svahy tohoto milého tradičního střediska nacházejí (1900 – 3250 m.n.m.) jsou zde dobré sněhové podmínky zaručeny až pozdního jara. Solda je také oblíbeným cílem milovníků prkna, ne náhodou se právě tady koná vždy na konci sezóny, tedy na začátku května, mezinárodní snowboardový festival.

 

VAL SENALES 

Tato lyžařská oblast v Jižním Tyrolsku, na hranicích s Rakouskem, je proslulá díky hojnosti sněhu a také deíky jeho kvalitě, a to i v jarních měsících. Právě ve Val Senales si můžete i během dubna dopřát klasické zimní sněhové podmínky a až 240 cm sněhu na svazích. Lyžaře vyveze lanovka Gletscherbahn z Maso Corto až do výšky 3200 metrů na ledovec Grawand, kde je na výběr mezi nejrozmanitějšími sjezdovkami v celkové délce 35 km. Díky tomu, že se všechny sjezdové tratě nacházejí ve vysokých nadmořských výškách, výborné sněhové podmínky jsou zaručeny až do pozdní sezóny a sjezdovky jsou udržovány v perfektním stavu, což potěší i nejnáročnější lyžaře.

 

Jak vidíte, nemusíte truchlit, že jste ještě nestihli svou letošní lyžařskou dovolenou v Itálii, i na jaře je tady rozhodně z čeho vybírat!

Sdílej:
Copyright © 1995-2024  Mountain News LLC.  All rights reserved.